Schoolabonnement van MIVB kost vanaf 1 juli slechts 12 euro

© PhotoNews
| Een tramhalte van de MIVB in Brussel.

Op 1 juli daalt de prijs van een schoolabonnement bij de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB van 50 naar 12 euro. De tariefdaling is een manier om scholieren en studenten tussen 12 en 24 jaar aan te zetten nog vaker het openbaar vervoer te gebruiken.

De laatste prijsdaling van het schoolabonnement dateert van begin 2016, toen de prijs van 120 naar 50 euro ging voor een eerste en tweede kind. Het schoolabonnement voor het derde kind en daaropvolgende kinderen is gratis. De nieuwe daling die de Brusselse regering besliste komt nu neer op een symbolische euro per maand van het jaar, goed voor 12 euro per jaar. Een gezin betaalt dus 12 euro voor het schoolabonnement van het eerste en tweede kind en vanaf het derde kind is het gratis.

De nieuwe prijsdaling gaat in op 1 juli voor alle studenten tussen 12 en 24 jaar. De min 18-jarigen moeten geen schoolattest kunnen voorleggen, terwijl de studenten tussen 18 en 24 jaar wel een origineel schoolattest, afgeleverd door een school binnen de Europese Unie, moeten voorleggen als bewijs.

Vanaf 1 februari 2022 breidt het voordeeltarief van 12 euro zich verder uit. Alle Brusselaars tussen 18 en 24 jaar die geen student zijn, kunnen vanaf dan ook genieten van een jaarabonnement van de MIVB voor een tarief van 12 euro in plaats van de huidige 499 euro.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?