| Sinterkluis in Docks Brussel

Schrijf een brief naar de Sint en drop die in de 'Sinterkluis' in Dockx

© Belga
08/11/2023

Postbedrijf bpost heeft woensdagmiddag de nationale 'Sinterkluis'-campagne afgetrapt, een initiatief waarbij kinderen een brief kunnen schrijven aan de Sint en kunnen deponeren in een kluis. De kinderen worden nadien meteen beloond met een geschenk.

Het nieuwe initiatief is complementair aan het Sintsecretariaat, dat jaarlijks de Sinterklaasbrieven van duizenden Belgische kinderen beantwoordt. "Kinderen hebben dit jaar de keuze om hun brief te versturen naar het Sintsecretariaat, of om die zelf te brengen naar de nieuwe Sinterkluis", duidt Fanny Mindombe, woordvoerder van bpost.

Op 8 en 9 november wordt de campagne afgetrapt in Brussel, vervolgens trekt de Sinterkluis richting Leuven en Namen, Bergen, Hasselt, Brugge, Gent, Luik en Antwerpen. "De Sinterkluis gaat op ronde in de meeste provinciehoofdsteden om kinderen de magie van Sinterklaas te bezorgen", aldus bpost.

Indien de kinderen ervoor kiezen om de brief fysiek te gaan afgeven bij de Sinterkluis, krijgen ze meteen een geschenk en een onmiddellijk antwoord mee van de Goedheiligman. De kinderen krijgen ook een videoboodschap van Sinterklaas te zien bij het deponeren van de brief.

Sintsecretariaat

Kinderen die alsnog een brief willen versturen naar de Sint, kunnen dat nog steeds doen via het Sintsecretariaat. Vanaf 7 november tot en met 15 december kunnen kinderen hun brieven opsturen en een antwoord verwachten van de medewerkers van de Sint.

Bpost waarschuwt wel dat het adres correct moet zijn en herinnert de kinderen eraan dat de Sint in de Spanjestraat 1 woont, postcode 0612 in de Hemel. De brieven hoeven niet gefrankeerd te worden, maar een retouradres mag niet ontbreken.

Jos Donvil, CEO van bpost Belgium, vindt het belangrijk om Sinterklaas als traditie in ere te houden. "Sintbrieven beantwoorden is een opdracht op maat van bpost. Deze keer wilden we de magie een stap verder brengen door kinderen op een ludieke manier kennis te laten maken met een ander kanaal dan de Rode brievenbus of het postkantoor. Met dit nieuwe concept hopen we dan ook vooral dat de Sint met hulp van bpost nog meer kinderen blij kan maken", aldus Donvil.

Bpost herinnert eraan dat ook klassen uit de derde kleuterklas, of eerste, tweede en derde leerjaar, een brief kunnen schrijven naar Sinterklaas. Zij krijgen dan een gezamenlijk antwoord van de Sint in het klaslokaal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni