Singer-songwriter schrijft nummer over leven als vrijgezel tijdens coronacrisis

© Fotografie An Clapdorp

De Brusselse singer-songwriter Liesbet Meyns - beter bekend als Bettie - heeft het lied 'Alles Anders' geschreven over de gevoelens waar veel vrijgezellen op dit moment mee kampen.

“Normaal schrijf ik nummers vlotjes, maar in het begin van de lockdown blokkeerde het creatief,” vertelt Meyns. “Later kreeg ik wat akkoorden toegespeeld van mijn singer-songwritercollectief en nestelde ik me achter mijn piano om er iets mee te doen. Dat bleek te helpen, want de opgekropte gevoelens die zich hadden opgestapeld kregen ruim baan en ik kon ze meteen omzetten in woorden en een song. Dit komt recht uit mijn hart.”

'Ik voel me niet eenzaam'

Ter verduidelijking: het lied gaat niét over eenzaamheid. “Ik voel me helemaal niet eenzaam,” vervolgt Meyns. “Ik hou dagelijks video-apero's met vrienden en heb nog veel contact met andere mensen en familieleden. Het gaat er net om dat we werkelijk bijna alles virtueel kunnen reconstrueren, maar niet die fysieke warmte. En mensen beseffen nu meer dan ooit hoe belangrijk die warmte is. Daarom denk ik dat het nummer ook zo aanslaat.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?