Sint-Joost wacht niet op veiligheidsraad en neemt nu al nieuwe maatregelen

© PhotoNews
| Lagere school Sint-Joost-aan-Zee: hinkelspel tijdens de speeltijd (archiefbeeld).

Het college van Sint-Joost heeft niet op de uitkomst van de bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad gewacht. Sportzalen, het zwembad, cultuurhuizen en jeugdhuizen gaan dicht tot 3 april. Het college overweegt ook om scholen te sluiten, "als de federale of Brusselse regering daar niet over beslist."

Samen met OCMW-voorzitter Luc Fremal werd een functionaris aangeduid die ervoor moet zorgen dat dokters in de gemeente bevoorraad worden met mondmaskers. Alle schooluitstappen worden uitgesteld en de twee sportzalen, het zwembad en de culturele instellingen gaan dicht tot 3 april.

Wat de scholen betreft, heeft burgemeester Emir Kir nog geen beslissing genomen. Daarvoor wacht hij op de maatregelen van de federale regering, al is er binnen het college “eensgezindheid om zwaardere maatregelen te treffen als de federale of de Brusselse regering dat niet doet”, aldus Kir.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?