Sint-Katelijnestraat wordt definitief autovrij vanaf eind 2021

© Peter Dhondt-BRUZZ
| De Sint-Katelijnestraat mondt uit in het Sint-Katelijneplein.

De Sint-Katelijnestraat wordt vanaf eind 2021 autovrij. Dat meldt schepen voor Stedenbouw Ans Persoons (Change.brussels) in een Facebookpost. De Brusselse autoriteiten benadrukken het belang van het historische karakter van de straat, en willen voetgangers opnieuw meer ruimte gunnen.

We moeten het historische karakter van de drukke Sint-Katelijnestraat bewaren, en opnieuw meer ruimte gunnen aan de voetgangers. Dat zegt schepen voor Stedenbouw Ans Persoons in een Facebookpost, waarin ze ook aankondigt dat de straat vanaf de lente van 2021 van start zullen gaan.

"Dit jaar nog vragen we een vergunning aan en kiezen we een aannemer die de werken zal uitvoeren. Die zullen maximaal vier maanden duren," schrijft ze.

"Er is al heel wat overleg gepleegd met handelaars en buurtbewoners," benadrukt de schepen. "Die hebben nu nog tot 4 juli de tijd om opmerkingen aan te brengen, en voorstellen te doen."

De Sint-Katelijnestraat is vandaag een drukke handels- en horeca-as tussen het gelijknamige plein en de voetgangerszone, die al begint in de Paul Devauxstraat.

Ans Persoons op Facebook

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?