Sint-Pieters-Woluwe zal ook maskers voor inwoners voorzien

© PhotoNews
| Archiefbeeld

Sint-Pieters-Woluwe kondigde vrijdag aan dat ze alle inwoners ouder dan 12 jaar gratis een masker zal bezorgen, zo schrijven ze in een persbericht.

Op 8 april riep de gemeente haar inwoners op om stoffen en maskers te schenken aan de gemeente. "Dat initiatief stelde ons in staat enkele honderden stoffen maskers te verzamelen dankzij vrijwilligers die onvermoeibaar werkten. Deze maskers worden in eerste instantie verspreid onder ouderen en mensen met een zwakker immuunsysteem", legt Carine Kolchory (Défi), schepen voor gezondheid en sociale zaken, uit.

Bovendien heeft de gemeente verschillende grote bestellingen van maskers geplaatst om de hele bevolking boven de 12 jaar te bevoorraden. Een bestelling van 20.000 maskers wordt verwacht voor 8 mei en een andere van 30.000 rond 11 mei. "De maskers zullen gratis worden uitgedeeld aan al onze inwoners," zegt Kolchory.

De verdeling van de maskers wordt door een specifieke werkgroep opgezet. "In afwachting van de verdeling nodig ik al onze burgers uit om voorzichtig te blijven en de maatregelen op het gebied van hygiëne en sociale afstand te blijven toepassen. Laten we verantwoordelijk en gedisciplineerd blijven. Het is echt niet het moment om het masker te laten vallen," concludeerde burgemeester Benoît Cerexhe (cdH), aldus het persbericht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?