Heel wat mensen hebben tijdens deze zachte lockdown hun groene vingers ontdekt. En dus is het druk bij het jonge Brusselse bedrijf Skyfarms, zij verkopen alles wat je nodig hebt voor een moestuin.

Zaden, zaailingen - dat zijn plantjes die gekweekt zijn uit zaad -, potten of kruiden. Skyfarms heeft van alles in huis. Sinds de coronamaatregelen in voege zijn blijven de bestellingen maar komen. Op twee weken tijd al evenveel als 't afgelopen volledige jaar.

Steeds meer Brusselaars beginnnen zelf met een moestuintje. Niet onlogisch, nu iedereen thuis moet blijven en ook de zon begint te schijnen. Het bedrijf levert de bestellingen aan huis. Het werkt daarvoor met koerierbedrijven en doet het ook zelf. De prijs van de leveringen is tijdens de maatregelen gehalveerd.

Voor een goed begrip: niet de plantjes, wel de prijs om ze te brengen is gehalveerd. Naar Molenbeek bijvoorbeeld. Annelore Branteghem bestelde voor bijna 70 euro. 't Is afwachten of ook alles, letterlijk dan, van en uit de grond zal komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, moestuin, coronavirus, skyfarms

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie