Slachtoffer vechtpartij metrostation Bockstael overleden

Na een vechtpartij in metrostation Bockstael werden zondagavond drie mensen zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Een van hen verkeerde in levensgevaar en is deze ochtend ook aan zijn verwondingen overleden. In totaal werden er vijf mensen gearresteerd die in de loop van de dag door de onderzoeksrechter gehoord zullen worden voor poging tot doodslag.

Kort na 22 uur zondagavond vond in het metrostation Bockstael in Laken een vechtpartij plaats. Twaalf personen ging elkaar te lijf, sommigen gewapend met messen. Drie mensen raakten daarbij zwaargewond en werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Een van de drie slachtoffers, een 29-jarige Roemeen, is deze ochtend ook aan zijn verwondingen overleden. Het Brusselse parket heeft intussen een onderzoeksrechter aangesteld die in de loop van de dag de vijf verdachten zal verhoren voor poging tot doodslag. Over de aanleiding voor de vechtpartij is nog niets geweten. Tot slot liet het parket nog weten dat de feiten deels gefilmd werden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?