Kunstwerk Maalbeek Federico Garcia Lorca metro MIVB IS
© Belgaimage | 19 juli 2016: inhuldiging kunstwerk in metrostation Maalbeek waar op 22 maart twee bommen ontploften. De aanslag werd opgeeist door IS (Islamitische Staat).

Slachtoffers terreuraanslagen Brussel op 22 maart herdacht aan monument in Wetstraat

© Belga
15/03/2023

De slachtoffers van de terreuraanslagen in Brussel zullen op 22 maart herdacht worden met een bezinningsmoment. Het is dan precies zeven jaar geleden dat de hoofdstad opgeschrikt werd door aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek. Premier Alexander De Croo zal het bezinningsmoment aan het herdenkingsmonument in de Wetstraat bijwonen. Op de luchthaven en in het metrostation zal een minuut stilte gehouden worden.

Het bezinningsmoment aan het monument, dat nabij de Schumanrotonde ligt, zal om 10.30 uur van start gaan. De premier en vertegenwoordigers van de slachtofferorganisaties, van luchthaven Brussels Airport en van openbaarvervoermaatschappij MIVB zullen kransen neerleggen. Nadien zal een minuut stilte in acht genomen worden, gevolgd door het Belgisch en Europees volkslied.

Ook op Brussels Airport zal 's ochtends om 7.58 uur, het precieze tijdstip van de eerste aanslag in de luchthaven, een minuut stilte gehouden worden. Daarna zullen, net als vorig jaar, de namen van de slachtoffers genoemd worden en zullen er bloemen neergelegd worden.

In metrostation Maalbeek zal om 9.11 uur een minuut stilte gehouden worden. De metro zal op dat moment niet door het station rijden, maar het station blijft wel gewoon open. De namen van de slachtoffers zullen er door de luidsprekers genoemd worden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie