Social-profitsector houdt feministische haka aan Centraal Station

© CGSLB - Syndicat libĂ©ral

Werkneemsters van de social-profitsector hebben maandag op de Internationale Vrouwendag een feministische haka gehouden voor het station Brussel-centraal. Als echte strijdsters lieten ze van zich horen en vroegen ze samen met het gemeenschappelijk vakbondsfront dat de Brusselse regering 100 miljoen euro vrijmaakt voor de social-profitsector.

"Wat willen we? 100 miljoen! Wanneer willen we het? Nu!", was de boodschap van de vrouwen en vakbondsleden. Ze vinden het hoog tijd dat de Brusselse regering haar belofte inlost om een voorbeeldig beleid te voeren op vlak van vrouwenrechten. Het gemeenschappelijk vakbondsfront vraagt dat er dringend middelen vrijgemaakt worden om de beroepen in de social-profitsector aantrekkelijker te maken en een betere omkadering te bieden.

In verschillende Brusselse instellingen werden maandag werkonderbrekingen gehouden om de vraag naar 100 miljoen euro investeringen kracht bij te zetten. Het lage loon, het onvrijwillig deeltijds werk en de te flexibele uurroosters moeten aangepakt worden. Het orgelpunt van de actiedag volgde aan het station Brussel-centraal. De vrouwen schreeuwden het uit tijdens een krachtige haka.

Beeld: Belga

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?