Sofie Peeters krijgt prijs voor haar werk

© Sofie Peeters
| Een scène uit de documentaire 'Femme de la Rue'. Die leidde in 2012 tot een nationaal debat over seksisme, en de latere antiseksismewet.

Documentairemaakster Sofie Peeters is voor haar werk onderscheiden door het instituut voor de Gelijkheid van Mannen en vrouwen.

Dat schrijft De Standaard.

De maaktser werd bekend met Femme de la Rue, haar afstudeerdwerk aan het RITCS. In de documentaire was te zien hoe ze beledigingen en verwensingen naar haar hoofd geslingerd kreeg, alleen maar omdat ze in de Anneessenswijk over straat wandelde.

De reportage leidde tot een breed debat en inspireerde toenmalig minister van Gelijke Kansen Joëlle Milquet (CDH) tot de seksismewet.

De prijs die ze nu krijgt, wordt uitgereikt naar aanleiding van het vijftienjarig bestaan van het Instituut. In totaal worden vijftien mensen die dagelijks opkomen voor gelijkheid tussen man en vrouw, in de bloemetjes gezet.

Volgens de jury is seksueel grensoverschrijdend gedrag nu veel meer bespreekbaar dan vijf jaar geleden, en heeft Femme de la Rue daarbij geholpen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?