Solvay opent centrum rond thermoplastische composieten in Brussel

© Solvay

Solvay heeft woensdag op zijn campus in Neder-Over-Heembeek in aanwezigheid van minister van Economie Nathalie Muylle een nieuw innovatiecentrum rond thermoplastische composieten ingehuldigd. Dat zijn lichtere composieten voor concrete toepassingen in de luchtvaart-, auto- of olie- en gassector. Een ander centrum werd tegelijkertijd geopend in Alpharetta, in de Amerikaanse staat Georgia.

"De nieuwe centra in de VS en België vervolledigen onze infrastructuur ter ondersteuning van de industrialisering van onze technologie voor thermoplastische materialen", aldus Solvay. De centra bieden middelen en capaciteit om klanten van Solvay bij te staan in de ontwikkeling en tests van onderdelen. Thermoplastische composieten moeten vliegtuigen of wagens lichter maken, en dus zuiniger. Ze kunnen ook een tweede leven geven aan plastic materialen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?