Alle Solvaywerknemers in één gebouw tegen 2021

© Belga
11/06/2018

De groep Solvay wil tegen de zomer van 2021 de duizend werknemers actief op de site van Neder-over-Heembeek onderbrengen in één energiearm gebouw van 42.000 m2.

Dat bleek maandag bij de voorstelling van het project in aanwezigheid van Jean-Pierre Clamadieu, voorzitter van het uitvoerend comité van de groep, Brussels minister-president Rudi Vervoort en Brussels burgemeester Philippe Close. Het project wordt gerealiseerd door de tijdelijke vereniging Schmidt Hammer Lassen, Modulo en VK engineering.

Sommige gebouwen van de Solvay-campus, waar aan hoogtechnologische vernieuwingen inzake chemie en geavanceerde materialen wordt gewerkt, zijn 60 jaar oud. Ze zullen plaatsmaken voor een complex met 8 verdiepingen. Doel is een nieuwe generatie vorsers aan te trekken en op het terrein van 22 hectaren samenwerkingsprojecten met universiteiten op te zetten.

Het nieuwe gebouw zou nagenoeg energieneutraal zijn. Indien de nodige vergunningen afgeleverd worden, zou de bouw in de loop van volgende jaar kunnen opstarten.

Het project werd door de Brusselse autoriteiten met open armen ontvangen omdat het de Belgische verankering van de groep bevestigt. Solvay concentreert zijn activiteiten in Brussel en het Franse Lyon. Voor Rudi Vervoort kadert het project in de strategie 2025 die de Brusselse economie en innovatie wil ondersteunen. Het is ook een signaal dat er in het Brussel van de 21ste eeuw nog plaats is voor industrie, stelde Philippe Close.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Stedenbouw, Economie, Solvay

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni