SP.A lanceert nieuw lgbt-netwerk Regenboog.Rood

© Kevin Van den Panhuyzen

Regenboog.Rood. Zo heet het nieuw netwerk voor lgbt’s (lesbian, gay, bisexual, transgender) van de SP.A, dat in de Beursschouwburg werd voorgesteld. ‘Het is goed dat lgbt’s terug op de politieke voorgrond komen’, zegt Brussels minister Pascal Smet, die de voorstelling van het netwerk bijwoonde.

 “Er is nog steeds veel homofobie”, legt Zeynep Balci van de studiedienst van SP.A uit aan BRUZZ. “Het is wel 2018, maar veel mensen hebben nog steeds moeite om uit de kast te komen.” Daarom lanceert de SP.A, in het kader van een vernieuwingscampagne voor “nieuw socialisme”, een nieuw lgbt-netwerk.

“De meeste juridische rechten hebben LGBT’s wel, maar op vlak van maatschappelijk welzijn is er nog ruimte voor verbetering”, aldus Balci. Fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Joris Vandenbroucke en Meryame Ketir in het Federaal Parlement stelden het netwerk voor. Daar maakten zij bekend dat het netwerk Regenboog.Rood zal heten.

“Meer politieke aandacht"

Dat netwerk moet de expertise binnen de partij samenbrengen en zal focussen op het lokaal beleid in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018.  “De partij wil een voortrekkersrol op vlak van LGBT-rechten blijven aanhouden”, klinkt het in een aankondiging.

 “Historisch gezien ligt SP.A aan de basis van de lgbt-wetgeving”, zegt Brussels minister Pascal Smet aan BRUZZ, “maar de laatste jaren is de thematiek een beetje naar de achtergrond verdwenen.” Smet is dan ook blij dat zijn partij dit nieuw netwerk lanceert. “Het is goed dat dit terug meer politieke aandacht krijgt.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?