Spandoek aan Manneken Pis waarschuwt: 'Blijf thuis'

© Dave Keating
| Manneken Pis kreeg het afgelopen weekend een spandoek.

Het spandoek dat een paar dagen geleden door een anoniem persoon op het hek van Manneken-Pis werd geplaatst, is op woendagmiddag door de diensten van de Stad Brussel verwijderd.

"Blijf thuis, dwaal niet door de straten," leest het spandoek. "Het redden van levens en het beschermen van je geliefden is belangrijker dan het nemen van een selfie met de Manneken Pis. Bescherm onze oudsten." De boodschap verwijst verder naar het goede weer van de afgelopen dagen en dat we ons aan de maatregelen moeten houden.

Wie zit er achter dit spandoek dat voor het eerst op maandagmorgen is gespot? Wellicht iemand die zich ergerde aan de drukte bij Manneken Pis. Al valt dat volgens een journalist van France 24, die er in de buurt woont en een foto van het spandoek nam, wel mee.

De Stad Brussel heeft het spandoek deze woensdag verwijderd, meldt het kabinet van de schepen van Cultuur Delphine Houba (PS) aan de RTBF. "Ook al was de boodschap niet agressief, het ging om om voor de hand liggende instructies die sinds het begin van de coronavirus worden toegepast, het is geen officieel doek."

De Stad Brussel is niet van plan om op die plaats een officiële affiche op te hangen die bijeenkomsten verbiedt. Die komen volgens Houba niet veel voor. "Bovendien patrouilleert de politie vaak in het gebied."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?