Staatssecretaris Ben Hamou steunt projecten rond inclusie LGBTQIA+

© Belgaimage
| Nawal Ben Hamou (PS), Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Huisvesting en Gelijke Kansen.

Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou (PS) trekt in totaal bijna 500.000 euro uit voor tien projecten rond alleenouderschap en dertig projecten die de inclusie van LGBTQIA+-personen moeten ondersteunen. De extra middelen komen er door "een aanzienlijke verhoging van het budget voor gelijke kansen in 2021".

Na een projectoproep van Ben Hamou in juli zijn er tien projecten geselecteerd, goed voor 210.000 euro. Die projecten moeten onder meer het imago van eenoudergezinnen verbeteren, hun dagelijkse strijd belichten en mensen bewust maken van het feit dat het probleem een genderkwestie is. Zo werd er 45.000 euro toegekend aan CAP CAW Family, voor de oprichting van Eenoudergezinnenthuis 2.0, een proefproject in Elsene.

Daarnaast is er dus ook ruim 275.000 euro vrijgemaakt voor in totaal dertig projecten die moeten helpen bij de ondersteuning van LGBTQIA+-personen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?