Stad bestudeert concertzaal in Heizelpaleis 12

De Stad Brussel bestudeert of ze op korte termijn Heizelpaleis 12 kan ombouwen tot een concertzaal voor 12.000 man. De studie moet aantonen of de zaal de concurrentie met het Antwerpse Sportpaleis aankan.

De studie is op z'n zachtst gezegd opvallend te noemen. In het kader van het project Neo, de herinrichting van de Heizel, staat al een evenementenzaal met 15.000 zitjes op het programma. Het zal wel 15 à 20 jaar duren eer alle fasen van dat project afgerond zijn. Daarom onderzoekt de stad of ze paleis 12 van het Heizelcomplex in afwachting kan ombouwen tot een concert- en evenementenzaal. Dat staat te lezen in Le Soir Magazine en wordt bevestigd door de Stad Brussel.

"We bekijken of de ombouw de moeite waard is," zegt Quentin Haxhe, woordvoerder van burgemeester Freddy Thielemans (PS) aan brusselnieuws.be. "Er moet immers meer gebeuren dan wat tribunes plaatsen. Geluidsisolatie, veiligheid, sanitair, … Allemaal dingen die herbekeken moeten worden. Budget en timing worden nu bepaald in een business plan." De ombouw, als hij zou doorgaan, zou wel al in 2012 plaatsvinden.

Brussel heeft op dit moment geen enkele zaal die de concurrentie kan aangaan met het Sportpaleis in Antwerpen en zijn 15.000 zitjes. Vorst Nationaal heeft een capaciteit van ruim 8.000 plaatsen. In het Koning Boudewijnstadion kunnen 60.000 concertgangers binnen, maar de acts die het stadion doen vollopen zijn niet dik gezaaid. Brussel lijkt dan ook erg happig om een zaal te hebben die de concurrentie kan aangaan met de Scheldestad. Paleis 12 zou plaats bieden aan 12.000 concertgangers. Op termijn moet de spektakelzaal van Neo zelfs plaats bieden aan 15.000 mensen.

De keuze voor paleis 12 draait om grootte en bereikbaarheid. Ze ligt het dichtst bij de A12 en Parking C. De studie naar de nieuwe concertzaal moet binnen maximum twee maanden voltooid zijn.

Heizel

De Heizelvlakte zal de volgende jaren ingrijpend veranderen. Alle onze berichtgeving over een van Brussels grootste stedenbouwkundige uitdagingen vindt u hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Skaters vragen Brussel om begrip en infrastructuur
  • De Ring rond Brussel: Hoe Vlaanderen veel geld kan besparen
  • 150 bronnen in de stad: 'We hebben dit water nodig in een drogere wereld'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Theater Aan Zee: De reus in de mens
  • Portrait à fleur de peau de Pitcho Womba Konga
  • Rue de Manchester: la destination estivale la plus prisée des Bruxellois
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement