Stad Brussel heropent drinkwaterfonteinen voor de daklozen

© PhotoNews
| Hittegolf in Brussel.

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en Brussels schepen van Stedenbouw Ans Persoons (one.brussels) hebben beslist dat ze de acht drinkwaterfonteinen in de parken van Brussel-stad heropenen. Zo willen ze de daklozen helpen en toegang bieden tot een waterbron. Een twintigtal drinkwaterfonteinen op straat worden ook heropend.

Tijdens de winter gaan de drinkwaterfonteinen van de stad Brussel altijd toe omwille van onderhoudsredenen, en om ze te beschermen tegen de vrieskou. Normaal worden ze midden april heropend, maar omwille van de noodsituatie door de coronacrisis wordt die beslissing vervroegd.

"Tijdens deze crisis is het heel belangrijk om de meeste kwetsbare personen, zoals de daklozen, niet te vergeten. De stad Brussel stelt alles in werking om hen zo goed mogelijk te helpen", zegt burgemeester Close.

In de parken van Brussel-stad zijn vanaf zaterdag alle acht drinkwaterfonteinen opnieuw open en de dienst openbare ruimte zal doorheen het weekend de twintigtal drinkwaterfonteinen in de straten ook heropenen.

"Mocht het opnieuw gaan vriezen volgende week, dan kunnen we de drinkwaterfonteinen nog steeds tijdelijk opnieuw afsluiten", verklaart schepen Persoons.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?