Stad wil slachtoffers van rellen vergoeden

© BX1

De Stad wil de handelaars in de Lemonnierwijk vergoeden die schade hebben opgelopen na de rellen van vorige zaterdag. Dat zegt eerste schepen Alain Courtois (MR).

Sommige handelaars op de Lemonnierlaan zullen zich de rellen van afgelopen zaterdag nog lang herinneren. Van verschillende winkels werden de uitstalramen ingegooid, andere werden geheel of gedeeltelijk leeggeplunderd door de amokmakers. De materiële schade aan de getroffen handelszaken is bijgevolg enorm.

In sommige gevallen gaat het om verschillende tienduizenden euro’s aan geleden schade. Brussels schepen Alain Courtois (MR) ziet daarom een rol weggelegd voor de Stad om deze slachtoffers van de rellen te vergoeden. Hij denkt er enerzijds aan de handelaars die niet verzekerd zijn voor dergelijke gebeurtenissen financieel bij te staan. Anderzijds wil hij de winkeliers die wel een verzekering hebben een voorschot uitbetalen in afwachting van de tussenkomst van de verzekeraars.

'We zullen budget vinden'
Waar dit geld vandaan moet komen, is echter nog niet duidelijk. “Maar we zullen het budget wel ergens kunnen vinden”, verduidelijkt Courtois aan BX1. “Met de feestdagen voor de deur kunnen we niets anders dan deze handelaars, die het slachtoffer zijn geworden van rellen, te helpen.”

Ook het kabinet van burgemeester Philippe Close (PS) bevestigt dat er gezocht wordt naar een manier om de getroffen handelaars te steunen. "We denken momenteel na over hoe we de handelaars kunnen steunen, maar we weten nog niet welke vorm die steun zal aannemen" laat de woordvoerster van Close weten. 

Rellen in Brussel

Op 11 november kwam het aan de Beurs in het centrum van Brussel voor het eerst tot rellen. In de weken daarna waren er opnieuw problemen.  
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?