Sterrenchefs maken soep voor daklozen

© BX1
| Vorig jaar hebben 44.000 mensen voedselhulp gekregen van het Rode Kruis.

Enkele Brusselse sterrenchefs hebben zaterdag op het Brusselse Muntplein zowat 1.000 porties soep gemaakt om uit te delen aan daklozen. Met de actie willen ze burgers aanzetten om te doneren aan het Rode Kruis. De hulporganisatie lanceert zijn winterplan, dat loopt tot 31 maart.

De Franstalige vleugel van het Rode Kruis roept op zijn website op om winkelmandjes te vullen voor minderbedeelden. Geld schenken kan door een virtueel mandje te vullen met "genereuze wortelen", "melk verrijkt met solidariteit" of "chocoladekoekjes op basis van menselijkheid".

Om de actie kracht bij te zetten, hebben verschillende gerenommeerde chefs 200 liter soep en zo'n 350 dessertjes klaargemaakt volgens de recepten van hun restaurant. Onder meer Lionel Rigolet van restaurant Comme chez soi en David Martin van La Paix steunen de actie.

Vorig jaar hebben 44.000 mensen voedselhulp gekregen van het Rode Kruis en 9.000 daklozen werden op straat opgezocht. In de winter voert de hulporganisatie haar inspanningen fors op, bijvoorbeeld door soepbars te openen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?