Storingen Telenet bijna opgelost

Telenet Telenet
© Telenet
| Telenet richt zijn pijlen op Brussel.
© Telenet
| Telenet richt zijn pijlen op Brussel.
Updated: 19-05-2020 - 18:25

Sinds maandag 14 uur ondervindt telecombedrijf Telenet heel wat storingen in Brussel. Vooral het centrum van de stad wordt door de panne getroffen. "Een vezelkabel is per ongeluk doorgeknipt op een werf, en er is tijd nodig om een oplossing te vinden," klonk het. Telenet hoopt dat tegen de avond alles weer naar behoren werkt.

Sinds maandagmiddag 14 uur regent het kwade reacties op sociale media. Duizenden misnoegde Brusselaars die bij de provider aangesloten zijn moeten het zonder internet stellen. De getroffen gemeenten zijn Sint-Joost, de stad Brussel, Laken en Molenbeek. "We hebben het probleem geïdentificeerd. Onze ploegen doen er alles aan om onze diensten weer te doen draaien," klonk het gisteravond bij onze collega's van RTL.

Volgens Coralie Miserque, woordvoerster van Telenet, is gisteren op een werf een vezelkabel doorgeknipt. "Deze moet gemaakt worden," zegt ze. "Onze ploegen hebben gisteren tot laat in de avond gewerkt, maar het is een hardnekkig probleem. We hopen dat alle rompslomp voor deze avond van de baan zal zijn."

"Het moment is bijzonder ongelegen," erkent Miserque. "Nu thuiswerken de norm is en heel wat mensen afhankelijk zijn van internet snappen we dat het voor veel problemen kan zorgen."

Inmiddels meldt Miserque dat Telenet het probleem voor 90% heeft opgelost. "Omstreeks 18.30 uur zou iedereen het internet weer normaal moeten kunnen gebruiken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?