Telenet opent virtualrealityspeelpark in centrum Brussel

De Anspachgalerij.

The Park, de nieuwe virtualrealityspeelruimte van Telenet, is donderdagavond officieel geopend in de Anspachgalerij in het centrum van Brussel. Het is al het vijfde VR-speelpark dat Telenet in partnerschap met het fonds 9.5 Magnitude Ventures opent in Belgiƫ, na Antwerpen, Gent, Hasselt en Kortrijk. Op 17 februari gaat The Park officieel open voor het publiek.

Nog voor The Park plechtig was geopend, waagde de ceo van Telenet, John Porter, zich al aan een schietspelletje in de wereld van de virtuele realiteit, samen met de Brusselse schepen van Smart City, Fabian Maingain, en de ceo van finance.brussels, Pierre Hermant. Ze toonden meteen dat The Park in het teken staat van een "free roam VR", wat betekent dat de deelnemer draadloos en vrij kan rondlopen in het spel terwijl hij of zij met een rugzak vol technologie en VR-bril wordt ondergedompeld in de virtuele speelwereld.

"Virtual reality is de toekomst van immersief entertainment, dat interactiviteit en de kracht van technologie combineert. De mogelijkheden zijn enorm en wij geloven in het innovatiepotentieel van de technologie. En natuurlijk was aanwezig zijn in Brussel een must", zei John Porter.

Alle spelers vanaf 12 jaar zijn welkom in The Park. Het complex bestaat uit twee verdiepingen, met 250 m2 op de benedenverdieping die dient als belevingscentrum en waar de spelers vertrouwd worden met VR. Op de bovenverdieping zijn er vier speelvelden van 50 m2 waar teams van maximaal vijf personen de games "The Hallow" en "Nanoclash" kunnen spelen. The Park is open van maandag tot zondag van 10 tot 22 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?