© Arnaud Pinxteren

Stripmuur met stripfiguur Tamara ingehuldigd in Laken

© Belga
22/06/2019

In de Terplasstraat in Laken is zaterdagnamiddag een nieuwe stripmuur ingehuldigd. Ditmaal gaat het om een fresco van de stripfiguur Tamara, uit de gelijknamige reeks van auteurs Christian Darasse en Benoît Drousie. Op het fresco stapt Tamara mee in de stoet voor het Feest van het Licht, die elke winter naar aanleiding van de winterzonnewende door Laken trekt.

"Ik ben zeer verheugd om deze nieuwe stripmuur te mogen inhuldigen", zegt Arnaud Pinxteren (Ecolo), schepen van het Jonge Kind, Burgerparticipatie en Stadsvernieuwing van de stad Brussel.

"Enerzijds omdat Laken een beetje verwaarloosd was in het stripparcours dat we nu al meer dan vijftien jaar uittekenen in de stad, en anderzijds omdat dit het eerste fresco is dat op participatieve manier tot stand is gekomen. We hebben de mening van de buurtbewoners gevraagd en hen mee betrokken in het ontwerp van de tekening. Het personage Tamara spreekt ook erg aan, een adolescent die worstelt met alle hedendaagse vragen en problemen."

Auteur Christian Darasse toont zich erg vereerd met de stripmuur. "Ik vind het zeer leuk dat zij gekozen werd voor een fresco in zo'n levende en gemengde buurt", zegt de man. "Tamara is een personage dat echt in het leven staat, we hebben altijd geprobeerd om in onze verhalen alle samenlevingsproblemen te behandelen, om alle problemen te tonen die een meisje in haar leven als adolescent kan tegenkomen. Ik ben zeer blij dat de uitgeverij ons daar ook altijd alle ruimte heeft voor gegeven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Samenleving, stripmuur, Arnaud Pinxteren, Tamara

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie