© Comité Alhambra | De muurschildering is te bezichtigen in de Sint-Jan Nepomucenusstraat, vlakbij café Flamingo.

Alhambrawijk krijgt stripmuur van vrouwelijke hand

TDN
© BRUZZ
12/11/2018

Brussel-Stad heeft er opnieuw een stripmuur bij. In een smalle kasseiweg in de Alhambrawijk dook afgelopen weekend een schilderij op van een grote wolf in maatpak, die op zijn poot een klein en weerloos schaap draagt. Opvallend: het is nog maar de tweede Brusselse stripmuur van vrouwelijke hand.

De muurschildering getiteld 'de Grote Wolf die het Schaap draagt' werd zaterdag ingehuldigd door de artieste Dominique Goblet en de schepen van Stedelijke herwaardering en Burgerparticipatie, Clémentine Barzin (MR).

De Brusselse Dominique Goblet behoort tot de top van de Belgische graphic novel. Haar werk verschijnt bij prestigieuze Franse uitgeverijen als L’Association, maar ook bij het alternatieve, Brusselse huis Frémok. Twee van haar albums zijn ook in het Nederlands beschikbaar: het autobiografische Net doen alsof is ook liegen (bij Oog & Blik) en Meer als het klikt (met co-auteur Kai Pfeiffer, bij Bries).

Het werk fleurt de pittoreske Sint-Jan Nepomucenusstraat vlakbij café Flamingo op en is geïnspireerd op Goblets album 'Les Hommes Loups'. De inhuldiging vond niet per toeval afgelopen weekend plaats. Zondag was het de nationale vrouwendag.

Tweede vrouw in stripmurenparcours

Goblet is nog maar de tweede vrouwelijke artieste die in het stripmurenparcours van Brussel-Stad opgenomen wordt. Lucy McKenzie was de eerste, de 55 andere zijn van mannelijke hand. Nog tot 22 november zijn er illustraties van de Brusselse tekenares te zien in het buurthuis Nepo, waaronder ook de schetsen voor deze muurschildering.

De muurschildering droeg de voorkeur van de Alhambrawijk. "De buren kozen unaniem voor Goblet, wiens werk enorm gewaardeerd wordt. De voorkeur ging uit naar een minder traditioneel werk waarvan we vonden dat het een interessante artistieke insteek had."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Stedenbouw, culture, Clémentine Barzin, Alhambrawijk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie