Stripmuur van "Dokus de leerling" op een gevel van het atheneum Léon Lepage in de Zespenningenstraat. Werk van tekenaar Godi (Bernard Godisiabois) en scenarioschrijver Falzar (François Dhondt.)

| Stripmuur van "Dokus de leerling" op een gevel van het atheneum Léon Lepage in de Zespenningenstraat. Werk van tekenaar Godi (Bernard Godisiabois) en scenarioschrijver Falzar (François Dhondt.)

Gezien: nieuwe stripmuur in Zespenningenstraat

Tim De Neve
© BRUZZ
08/06/2018

Brussel-Stad heeft er opnieuw een stripmuur bij. In de Zespenningenstraat is een tekening van het stripfiguurtje Dokus, beter bekend in het Frans als Ducobu, opgedoken op een muur van de speelplaats van het Atheneum Léon Lepage.

Dokus is niet zo'n goede leerling. Zijn geestelijke vader Godi schildert hem af als een luilak die op school voortdurend spiekt of in de hoek staat. Ook op de stripmuur aan het Atheneum Léon Lepage kijkt Dokus af bij zijn buurmeisje Leonie, de primus van de klas.

De scholieren van de lagere school werden gevraagd zich in te leven in de rol van Dokus. Op een papier moesten ze schetsen wat Dokus tijdens de les zou tekenen. De zes beste tekeningen zijn te zien op de fresco in de Zespenningenstraat.

De nieuwe stripmuur werd vrijdag ingehuldigd door Clémentine Barzin, schepen van Stedelijke Herwaardering in Brussel-Stad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Stedenbouw, Ducobu, Dokus de leerling, Zespenningenstraat, Atheneum Léon Lepage

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni