Tennisclub naast Vorst Nationaal hekelt nieuw parkeertarief

© Bart Dewaele
| Vorst Nationaal (archiefbeeld)

Tijdens optredens in Vorst Nationaal wordt een parkeerticket vanaf 1 november een pak duurder. Zo wil de gemeente Vorst de parkeerdruk op de buurt verminderen en bezoekers aansporen om het openbaar vervoer te gebruiken. De nabijgelegen tennisclub reageert verbolgen op de maatregel. "Dit is de doodsteek voor ons."

Inwoners van Vorst slagen er al jaren niet in om hun auto in de buurt van hun huis te parkeren wanneer er concerten of andere evenementen plaatsvinden in Vorst Nationaal. Daarom voert de gemeente een 'evenementzone' in. Concertgangers betalen tijdens hun optreden 5 euro per uur tussen 18 en 24 uur. Het schepencollege zette dinsdag het licht op groen voor de maatregel, die een jaar getest wordt.

Niet in het weekend

Er geldt één belangrijke wijziging. "In het weekend verandert er niets. Voor het tiental evenementen dat op zondagnamiddag georganiseerd wordt, voeren we de evenementenzone niet in", legt burgemeester Stéphane Roberti (Ecolo) uit. Hij raadt concertgangers aan om hun wagen achter te laten op de grote parking aan Audi Vorst of gebruik te maken van goedkope treintickets.

Bewoners en hun bezoekers worden gespaard van het nieuwe tarief, dat vanaf 1 november in voege treedt. Vorst Nationaal zelf is tevreden. Maar de naburige tennisclub trekt in de krant Le Soir wel aan de alarmbel. "Hierdoor komen frequente tennissers niet meer naar onze club. Ook ons restaurant wordt niet meer gebruikt", aldus Olivier De Blauwe van Forest Domaine.

Sportkaart: 'geen oplossing'

Nochtans voorziet het schepencollege een sportkaart, die 20 euro kost en goed is voor 200 uur parkeren. "En we zullen dat optrekken naar 400 uur, om tegemoet te komen aan de sporters tijdens concerten van Vorst Nationaal", zegt de burgemeester. Behalve tennis en padel kan je vlak naast Vorst Nationaal ook aan atletiek en basketbal doen.

Al is de sportkaart geen oplossing, reageert De Blauwe. "Wie in de winter tennist, moet geen lid zijn van onze club en beschikt dus niet over die kaart. Hetzelfde geldt voor de ouders van de kinderen die op tennisstage komen." Roberti laat weten dat hij wil zoeken naar oplossingen, bijvoorbeeld door de parking van basisschool Arc-en-Ciel ter beschikking van Forest Domaine te stellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?