Terrasse O2 krijgt nieuwe vergunning

© La Terrasse O2 via Facebook

La Terrasse de l'Hippodrome, beter bekend als La Terrasse O2, heeft sinds dinsdag een nieuwe vergunning op zak. Dat kondigen organisatoren Denis Van Praet en Benoît Marquezy vrijdag aan.

De nieuwe vergunning komt er nadat de Raad van State in een arrest van 16 mei de stedenbouwkundige vergunning voor La Terrasse O2, een pop-upbar met een reeks zomerevenementen op de site van de voormalige renbaan van Bosvoorde, had geschorst. Voor de RvS was de parking die zich in bosgebied bevindt, een struikelblok.

Meteen na de schorsing vroegen de organisatoren een aanpassing van de vergunning bij het Gewest aan, waarbij ze rekening hielden met de bemerkingen van de RvS. Door die snelle reactie kon de nieuwe vergunning verkregen worden nog vóór het besluit van de RvS werd medegedeeld, en nog vóór de organisatie een bevel tot sluiting ontving.

“In tegenstelling tot wat de buurtbewoners denken, handelen de organisatoren niet op een illegale manier,” klinkt het. “De parking werd na het arrest van 16 mei immers gesloten.”

Het is niet de eerste keer dat een vergunning voor La Terrasse O2 geschorst werd, waarna de pop-upbar bijna onmiddellijk weer een nieuwe vergunning kreeg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?