Raad van State schorst vergunning Terrase O2 op Drohme-site

© La Terrasse O2 via Facebook

In kortgeding heeft de Raad van State de vergunning voor pop-upbar La Terrasse O2 op de voormalige hippodroom van Bosvoorde geschorst. Het eerste evenement dit jaar van Terrasse O2, de dag voor de schorsing van de vergunning, lokte meer dan duizend bezoekers.

La Terrasse O2 is een pop-upbar met een reeks evenementen tijdens de zomer op de site waar recreatiepark Drohme moet komen. Woensdag vond het eerste evenement van La Terrasse O2 van dit seizoen plaats. Meer dan duizend mensen trokken naar de voormalige hippodroom van Bosvoorde. Dat bracht volgens buurtbewoners heel wat overlast teweeg, vooral door foutgeparkeerde auto's.

Een buurtbewoonster trok gisteren zelfs naar de Raad van State. Die gaf haar gelijk en schorste de stedenbouwkundige vergunning voor La Terrasse O2. Ook vorig jaar had de RvS de vergunning voor de pop-upbar geschorst. "In het arrest stipt de Raad uitdrukkelijk aan dat de organisatoren een belangrijk risico hebben genomen door haar tijdelijk evenement opnieuw in te plannen op de Hippodroom van Bosvoorde, ondanks de vele arresten die reeds in hun nadeel werden uitgesproken", reageert buurtbewoner Thomas Baudewijn.

Drohme

Begin dit jaar schorste de RvS de stedenbouwkundige vergunning voor Drohme. Een struikelblok voor de Raad is de parking, die zich volgens het gewestelijk bestemmingsplan in bosgebied bevindt. Het toekomstig recreatiepark stuit op veel protest.

Voor de protesterende buurtbewoners is de schorsing van de vergunning voor La Terrasse O2 een kleine overwinning. Zij vrezen dat evenementenbureau Simply Better haar activiteiten op de voormalige renbaan niet zal stopzetten, ondanks de schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid.

'Ongestoord'

"Vorig jaar ging het evenement ook ongestoord verder ondanks meerdere schorsingen", aldus Baudewijn. Hij klaagt een gebrek aan handhaving aan. "Noch de handhavingsambtenaren onder de bevoegdheid van minister-president Rudi Vervoort (PS), noch de lokale politie of burgemeester van Ukkel Boris Dilliès (MR) lieten dit evenement stilleggen."

De zaakvoerders van Simply Better willen geen commentaar geven op het recente arrest van de Raad van State en de woordvoerders van Vervoort en Dilliès waren niet bereikbaar voor commentaar. "Dit jaar zetten we ons opnieuw in om de natuur die ons omgeeft te beschermen, door jullie mobiliteitsoplossingen aan te bieden", klonk het donderdagavond nog op de Facebookpagina van La Terrasse O2. Het evenementenbureau huurt shuttlebussen en werkt samen met Uber, Scooty en Drivenow. Vanavond vindt het volgende evenement van La Terrasse O2, 'Wild Gipsy Edition', plaats. Dat lijkt door te gaan.

awe
© Stop.brussels via Facebook
| Buurtbewoners klagen over foutgeparkeerde auto's tijdens evenementen van La Terrasse O2.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?