Raad van State schorst vergunning voor Drohme

Het project Drohme omvat onder meer een infocentrum over het Zoniënwoud.

De stedenbouwkundige vergunning voor het geplande recreatiepark op de voormalige hippodroom van Bosvoorde is geschorst door de Raad van State. Die acht de geplande parking niet verenigbaar met het gewestelijk bestemmingsplan.

Begin december verleende het Brussels Gewest een bouwvergunning voor Drohme, een “actief vrijetijdspark” dat de voormalige renbaan nieuw leven moet inblazen. De langverwachte vergunning is woensdag echter bij hoogdringendheid geschorst door de Raad van State. Dat meldt de instantie zelf op haar website.

Struikelblok voor de Raad is een parking waar auto’s ook voor langere periodes mogen staan. Mogelijk zal die dus ook gebruikt worden door niet-bezoekers van Drohme. Volgens de Raad van State is dat “op het eerste zicht niet verenigbaar met het Gewestelijke Bestemmingsplan". Op dat plan is de voormalige hippodroom, eigenlijk op het grondgebied van Ukkel, ingekleurd als bosgebied.

Het project stuitte al sinds de lancering van het idee op veel protest van de buurtbewoners. Antoine Wilhelmi is een van hen die aangesloten is bij Les Ami de l'Hippodrome. Zij bundelen alle protestorganisaties. "Dit is een eerste grote overwinning voor ons. We wisten al van in het begin dat er veel problemen met dit privé project waren. Het is te groot, slecht voor het milieu en niet in orde met tal van regels en dat zien we nu ook."

"Verder komt het project ook voor een groot deel op grond die officieel voor collectieve sportbeoefening is, geen privé-evenementen. Wij willen een volledige herroeping van het project. Het zal een gevecht zijn dat slag per slag gewonnen moet worden en vandaag was de eerste stap," sluit Wilhelmi nog af.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?