Tien personeelsleden van gemeente Etterbeek in quarantaine

© PhotoNews
| Vincent De Wolf (MR), burgemeester van Etterbeek.

Tien personeelsleden die in de gemeentelijke garage van Etterbeek werken, zijn tot en met woensdag 7 oktober in quarantaine geplaatst. Onder het gemeentepersoneel werden twee positieve coronatests vastgesteld.

Afgelopen vrijdag legde een garagist van de gemeente Etterbeek een positieve coronatest af. De man werd meteen in quarantaine geplaatst. Omdat hij geen contact had gehad met zijn collega's, bleef de rest aan het werk. Tot er dinsdagavond opnieuw een tweede positief geval opdook binnen de garage.

Burgemeester Vincent De Wolf (MR) nam meteen de beslissing om de rest van de werknemers ook in quarantaine te plaatsen, zo bevestigt hij zelf aan onze redactie. In totaal zitten er tien garagisten - onder wie de twee besmette - op een totaal van 15 werknemers in isolement. Zij moeten zich zo snel mogelijk laten testen.

Slechte werkomstandigheden

In een mail aan onze redactie klagen personeelsleden over een gebrek aan veiligheidsmaatregelen. Zo zou de gemeente telewerk sinds kort verbieden, al ontkent de Etterbeekse burgemeester het bestaan van die richtlijn. "Alleen zij die niet van thuis uit kunnen werken, zoals chauffeurs, zijn verplicht te komen. De rest kan één keer per week telewerken", reageert De Wolf.

Verder hekelt het personeel de slechte werkomstandigheden, bijvoorbeeld omdat verluchting niet mogelijk is door geblokkeerde ramen, en het gebrek aan veiligheidsrichtlijnen. "Er is geen plan voorzien of toch zeker niet gecommuniceerd", klinkt het.

De Wolf reageerde meteen, want stuurde woensdag een document rond met de getroffen maatregelen. "Maar het klopt dat een aantal burelen oud zijn en daarom willen we ook een nieuw gemeentehuis bouwen. Het is ook net om die verhuis voor te bereiden dat we een aantal mensen opnieuw in het gemeentehuis laten werken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?