Molengeek, het Molenbeekse centrum voor beginnende informatica-ondernemers, kondigt in november 2019 een samenwerking met Proximus aan

| Op de foto: Ibrahim Ouassari (Molengeek), Bernard Clerfayt, Brussels minister belast met werk, beroepsopleiding en digitalisering en Stefaan De Clerck (Proximus.)

Topman van Google looft oprichter MolenGeek als changemaker

TDN
© BRUZZ
29/12/2020

Ibrahim Ouassari lanceerde vijf jaar geleden een digitale organisatie met een sociale missie in zijn gemeente Molenbeek. Met zijn project MolenGeek oogst de Brusselaar internationaal veel lof. Sundar Pichai, topman van Google, tipt Ouassari als grote belofte voor de toekomst.

Molengeek is een tech incubator, een centrum dat beginnende informatica-ondernemers helpt om hun idee te realiseren, onder meer via programmeerlessen. Het centrum mikt vooral op jongeren uit kansarme wijken, die hun draai niet vinden binnen het huidige schoolsysteem. Ouassari stopte zelf op 14-jarige leeftijd met school om MolenGeek te lanceren. Intussen verovert de incubator Europa, want zijn er ook filialen in Italië en Nederland.

Sinds zijn oprichting heeft MolenGeek aan 35 start-ups kansen geboden en 195 jonge ondernemers opgeleid. Het streefdoel is om elk jaar 150 ondernemers uit kansarme milieus te helpen met behulp van technologie en informatica. Het succes van de organisatie bleef niet onopgemerkt, want onder meer het Belgische Proximus en techreuzen Google en Facebook kwamen met financiële steun over de brug.

In een artikel in het gerenommeerde technologietijdschrift WIRED nomineren enkele van de helderste geesten van vandaag de talenten van morgen. Sundar Pichai, CEO van Alphabet - een dochteronderneming van Google, selecteerde Ouassari als zijn changemaker, ofwel iemand die actie onderneemt om de wereld te verbeteren.

Sundar Pichai, CEO van Google

| Sundar Pichai, CEO van Google.

Pichai bracht begin dit jaar een persoonlijk bezoek aan de lokalen van MolenGeek in Brussel en is daarvan nog steeds onder de indruk. "Het raakt me persoonlijk. Toen ik opgroeide in India, veranderde elke nieuwe uitvinding, van de koelkast tot de televisie, het leven van mijn gezin op een zinvolle manier", zegt de Google-topman in WIRED.

"Het heeft me tot een technologie-optimist gemaaktniet omdat ik in technologie geloof, maar omdat ik geloof in wat mensen ermee zullen doen. Het bezoek aan Ibrahim en de generatie vernieuwers, heeft me geïnspireerd, heeft me optimistisch gehouden over de richting die de technologie op gaat."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving, Ibrahim Ouassari, MolenGeek, Sundar Pichai

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni