Trainworld krijgt er een kunstwerk bij

© Daniël Moens

Aan een rondpunt bij winkelcentrum Docks Bruxsel gaat ‘Trainworld’, het treinmuseum van de NMBS, een kunstwerk plaatsen. Dat moet het museum meer zichtbaar maken in de omgeving. Het kunstwerk zal vervaardigd worden uit een zeer zeldzame ‘Bolle Neus’ locomotief.

Van die soort locomotief was er nog maar één exemplaar in goede staat te vinden, in de NMBS werkplaats in Salzinnes, Namen. Verontruste treinliefhebbers riepen op om deze in goede staat te laten en niet te versnijden voor een kunstwerk. Dat bericht La Capitale.

Maar bij de NMBS maken ze zich geen zorgen: “We hebben een andere ‘Bolle Neus’ gevonden, die in zeer slechte staat verkeert,” aldus Thierry Denuit, verantwoordelijke voor Train World bij de NMBS in de Franstalige krant. "Dit is een manier om deze een nieuw leven te geven”.

De NMBS heeft reeds steun ontvangen voor het kunstwerk van het Brussels Gewest, en zal in 2020 nog naar bijkomende sponsoring zoeken. Daarvoor zal eventueel een beroep worden gedaan op crowdfunding. “We willen de eerste steen leggen in 2021, om de 175ste verjaardag van de eerste treinrit tussen Parijs en Brussel te vieren", zegt Denuit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?