Tramwerken Delleurlaan liggen stil, dertig bomen bedreigd

© Yvan Hubert

Op de Delleurlaan in Watermaal-Bosvoorde zijn de werken om een nieuw tramspoor aan te leggen, stilgelegd. De reden: graafmachines beschadigden de wortels van tientallen lindebomen langs de kant van de weg. Milieuorganisatie Inter-Environnement Bruxelles reageert verontwaardigd: "Een enorme blunder van de MIVB."

Afgelopen maandag gingen de werken op de Deulleurlaan in Watermaal-Bosvoorde van start. De tramsporen moeten er vervangen worden. “Een bijzonder moeilijke klus”, legt woordvoerster van de MIVB Cindy Arents uit aan La Dernière Heure. “De tramsporen lagen vlakbij een rij bomen omdat er in het verleden minder aandacht is geweest voor de afstand tussen bomen en tramsporen. De wortels van de bomen strekken zich uit onder het wegdek, wat het werk van onze arbeiders erg complex maakt.”

'Bomen ter dood veroordeeld'

Graafmachines hebben de wortels afgegraven tot aan de rand van de weg en dus tot vlak tegen de bomen zelf. Ivan Hubert van de milieuorganisatie Inter-Environnement Bruxelles (IEB) reageert vol ongeloof. "De MIVB heeft deze bomen ter dood veroordeeld. Wanneer zullen bomen worden gezien als gemeenschappelijk erfgoed dat echt beschermd moet worden, in plaats van als decoratie in de stad?"

Brussel Mobiliteit onderzoekt nu welke bomen veilig kunnen blijven staan en welke gerooid moeten worden. Tot die tijd liggen de werken stil.

Chantier STIB Hulpe/Delleur à Watermael-Boitsfort. En coupant, sans aucun ménagement ni précaution, les racines des...

Geplaatst door Yvan Hubert op Zaterdag 10 oktober 2020

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?