Twaalf transmigranten aangetroffen in koelwagen in Halle

© Google Instant Street View
| De Zinkstraat in Halle
Updated: 10-01-2020 - 10:17

In de Zinkstraat in Halle zijn vrijdagochtend twaalf transmigranten aangetroffen die verstopt zaten in een koelwagen. Dat meldt de lokale politie.

Het gaat om twaalf volwassen mannen, die allemaal zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie verkeren ze wel in goede gezondheid. Vermoedelijk gaat het om Koerden, meldt het parket van Halle-Vilvoorde.

"Een Spaanse vrachtwagenchauffeur die vanuit Spanje was vertrokken en in Reims heeft gerust, heeft deze morgen bij aankomst in Halle gemeld dat hij geluid uit de koelwagen hoorde komen", aldus parketwoordvoerder Gilles Blondeau.

"De politie werd gebeld en na het openen van de koelwagen werden twaalf mannen aangetroffen. Het zou gaan om Koerden. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis voor een medische controle. Nadien zal tot verhoor en identificatie van de betrokkenen worden overgegaan."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?