Twee kandidaten voor overname Cercle de Lorraine

De Club van Lotharingen.
© Club van Lotharingen
| De Club van Lotharingen.
© Club van Lotharingen
| De Club van Lotharingen.

De tweetalige ontmoetingsplaats voor bedrijfsleiders, politici en academici Cercle de Lorraine of Club van Lotharingen was sinds mei op zoek naar een overnemer, toen ze bescherming tegen hun schuldeisers aanvroeg bij de rechtbank van koophandel. Twee kandidaten hopen nu met hun voorstel de club binnen te halen.

Enerzijds heeft een tandem bestaande uit Profirst, een evenementenbureau, en John-Alexander Bogaerts, oprichter van onder andere de B19 Country Club, een voorstel ingediend. Dat schrijft zakenkrant L’Echo. Zij willen de club omvormen tot een locatie voor bedrijfsevenementen. Bogaerts zou dan de club overnemen en Profirst zou zich op de evenementen richten. De tandem biedt een bedrag van 160.000 euro en zou 5 van 11 werknemers aan boord houden.

Andere kandidaat is Isabelle Simon, huidig directrice van de Club van Lotharingen. Zij wordt ondersteund door het management, de werknemers van de club en enkele historische partners van de club, waaronder Beci, de Brusselse Kamer van Koophandel. Simon wil 240.000 euro inleggen en 10 van de 11 werknemers behouden.

Volgens een aantal bronnen van L’Echo zou Beci eventueel een verhuis naar de club overwegen, maar dat kon niet bevestigd worden. Op 5 augustus zou de beheerder die door de rechtbank werd aangesteld voor de rechtbank moeten komen om beide voorstellen uit de doeken te doen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?