Nawal Ben Hamou (PS), staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Huisvesting en Gelijke Kansen (gedelegeerd door Rudi Vervoort)

| Nawal Ben Hamou (PS), staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Huisvesting en Gelijke Kansen (gedelegeerd door Rudi Vervoort.)

Uitbetaling huurtoelage langzaam op kruissnelheid, 2.370 gezinnen kregen ze

KH
© BRUZZ
14/07/2022

Het aantal gezinnen dat een huurtoelage kreeg stijgt nu toch gestaag, tot 2.370. Het afgelopen jaar was gebleken dat ruim 10.000 gezinnen die recht hebben op zo’n toelage er al jaren op wachten.

Het was het afgelopen jaar hét hoofdpijndossier voor staatssecretaris van Huisvesting Nawal Ben Hamou (PS): de uitbetaling van de huurtoelage aan gezinnen die recht hebben op een sociale woning, maar er geen krijgen wegens niet beschikbaar. Ruim 10.000 Brusselaars hebben recht op zo’n toelage, maar door een opeenstapeling van procedures en blunders kreeg het gros van de rechthebbenden die toelage acht lange jaren niet. Het dossier dateert dus al uit de vorige legislatuur.

Ben Hamou kondigde beterschap aan, met een vereenvoudigde procedure en een nieuw IT-systeem dat zijn kinderziekten langzaam afschudt, maar het bleef ook tijdens haar legislatuur lang wachten op de effectieve uitbetaling.

De voorbije weken lijkt die uitbetaling echter op kruissnelheid te komen. Terwijl er in mei nog maar 651 toelagen waren uitgekeerd, is dat aantal ondertussen aangegroeid tot 2.370, zei de staatssecretaris deze donderdag in de commissie huisvesting. Ze antwoordde op een vraag van Alexia Bertrand (MR) en Joëlle Maison (Défi). De administratie onderzocht de voorbije 3,5 maanden bijna 6.000 dossiers, dat is bijna de helft van het aantal aanvragen.

De 404 dossiers van mensen die al een huurtoelage kregen onder de vorige, omslachtige regeling, kregen prioriteit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , huurtoelage , Nawal Ben Hamou

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni