September 2020: Annemie Schaus volgt Yvon Englert op als rector van de Université Libre de Bruxelles (ULB)

| (archiefbeeld) Annemie Schaus, rector van de Université Libre de Bruxelles (ULB)

ULB biedt Oekraïense studenten opvang op haar campus aan

© Belga
26/02/2022

De Franstalige Université Libre de Bruxelles (ULB) biedt haar hulp aan de Oekraïense studenten aan die hun studies niet kunnen voortzetten door het conflict in hun land of die op de vlucht zijn voor de oorlog, zo heeft de universiteit vrijdag gemeld.

Aan de leden van de universitaire gemeenschap die afkomstig zijn uit Oekraïne en aan de universiteit van Boekarest, een partner van de ULB, is gevraagd na te gaan welke Oekraïense studenten hulp nodig hebben.

"Het is ondraaglijk passief toe te kijken op de oorlog die in Oekraïne is uitgebroken", zegt rector Annemie Schaus in een mededeling. "Het lijkt me niet alleen essentieel dat we onze solidariteit betuigen, maar dat we ook nu al concreet handelen."

De universiteit van Boekarest maakt deel uit van een Europees universitair netwerk waartoe ook de ULB behoort. Ruim 10.000 mensen hebben in 24 uur tijd de grens van Oekraïne naar Roemenië overgestoken volgens het Roemeense ministerie van Binnenlandse Zaken.

De ULB laat nog weten dat geen enkele van haar studenten momenteel lessen volgt in Oekraïne. De ULB-studenten in de buurlanden van Oekraïne worden door de bevoegde diensten gecontacteerd om hen de nodige ondersteuning te verlenen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni