ULB gaat resoluut voor examens vanop afstand

© PhotoNews
| De campus Solbosch van de Université Libre de Bruxelles (ULB.)

De Franstalige universiteit ULB gaat resoluut voor examens vanop afstand, om zo de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Hoe die examens er concreet zullen uitzien, moet nog blijken.

Hoe de examens voor de 32.000 studenten aan de ULB zullen verlopen, is nog onduidelijk. Wat wel zeker is, is dat ze niet op de campus zullen plaatsvinden. "Op 27 april zullen we de mogelijke opties communiceren," zegt woordvoerster Isabelle Pollet. Dat schreven de kranten van Sudpresse zaterdagavond, en het wordt vandaag bevestigd door Belga.

Ook de VUB liet eerder deze week al weten actief na te denken over mogelijke manieren om de examens zo veel mogelijk digitaal af te leggen. "Wij willen zo veel mogelijk eindejaarsproeven laten doorgaan vanop afstand, of we kunnen terugvallen op cijfers die zijn toegekend met permanente evaluatie doorheen het jaar," zei vicerector van de VUB Jan Danckaert. “Voor de vakken waarvoor een online evaluatie niet mogelijk blijkt, zijn we volop op zoek naar oplossingen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?