ULB grijpt in na doop met naakte studenten in seksposities

© Sudpresse
| Naakte studenten op ULB-campus

Leden van een studentenclub op de ULB hebben afgelopen donderdag midden op de campus in Elsene naakt seksposities nagespeeld, in het kader van een doop. De universiteit heeft de activiteiten van de studentenclub opgeschort, de bestuursleden moeten maandag meer uitleg komen verschaffen. Dat melden de kranten van Sudpresse zaterdag.

De beelden laten weinig aan de verbeelding over: op het midden van een terrein op de ULB-campus in Elsene stonden – tot verontwaardiging van enkele omstaanders en toevallige voorbijgangers – naakt seksuele activiteiten na te bootsen in het kader van hun studentendoop. Een inbreuk op het doopcharter van de ULB, zo blijkt, dat studentenverenigingen voorschrijft dat “de morele en fysieke integriteit van studenten tijdens een doop gerespecteerd dient te worden.”

“Het universiteitsbestuur is op de hoogte, de verantwoordelijke van de studentenvereniging moeten maandag verschijnen bij de vicerector”, aldus ULB-woordvoerder Aurélie Rousseaux aan Sudpresse. “In afwachting zijn de activiteiten van de bewuste vereniging geschorst.” Rousseaux was zaterdagnamiddag niet bereikbaar.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?