Union hengelt IJslandse winger binnen

© Photonews

Union Sint-Gillis heeft zich versterkt met vleugelaanvaller Aron Sigurdarson. Dat maakte de Brusselse 1B-club maandag bekend. De 26-jarige IJslander tekende voor 2,5 jaar in het Dudenpark, met optie op twee bijkomende seizoenen.

Sigurdarson is een zesvoudig international die vorig seizoen uitkwam in de Noorse tweede klasse. De linksbuiten kende een uitstekend seizoen bij IK Start. Met zijn dertien doelpunten en dertien assists had Sigurdarson een groot aandeel in de promotie. IK Start klopte Lilleström in de heenmatch van de promotiefinale met 2-1, dankzij twee treffers van de nieuwste Union-aanwinst. Het volstond om vorige week de terugkeer naar de hoogste voetbalklasse te bewerkstelligen.

Maar Sigurdarson verkiest een avontuur in België bij volksclub Union, dat in de strijd om een promotiefinale in 1B nood had aan scorend vermogen. Eerder voetbalde de 26-jarige aanvaller voor Tromso in Noorwegen en Fjölnir in eigen land. Sigurdarson speelde al zes keer mee met de IJslandse ploeg, maar zag het EK in 2016 aan zijn neus voorbijgaan door een kwetsuur. Zijn laatste interland dateert wel al van begin 2018.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?