Vakbonden palmen vertrekhal Zaventem in met solidariteitsactie

© Twitter ACV-Transcom

De vakbonden van Aviapartner en hun sympathisanten hebben dinsdag in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem nogmaals duidelijk gemaakt dat ze met de staking en de onderhandelingen doorgaan tot hun eisen zijn ingevuld. Ze blijven hoopvol dat de zesde stakingsdag eindelijk een akkoord oplevert.

Dat er begrip is voor de stakende werknemers van Aviapartner werd dinsdag om elf uur duidelijk. In de vertrekhal kregen ze onder meer steun van werknemers van bagageafhandelaar Swissport, Brussels Airport, DHL, maar ook van de Internationale Transportarbeiders Federatie (ITF) en de haven- en petrochemiesector. De woede van de werknemers speelde met momenten op en leuzen als "allemaal slaven" en "koppen rollen" weerklonken.

"We hadden dit allemaal even nodig om de warmte van deze mensen rondom ons te voelen. Zowel voor de werknemers van Aviapartner als voor de onderhandelaars doet dit deugd", stelt Sandra Langenus van de socialistische vakbond ABVV/BTB.

Maandag gingen de directie van Aviapartner en de vakbonden omstreeks middernacht opnieuw uit elkaar zonder akkoord. Dinsdag om half één worden de gesprekken hervat.

"We zijn bereid om tot een compromis te komen na deze solidariteitsactie. De directie zal haar voorstel wel moeten stofferen. Ook zal ze zelf aanzetten moeten geven tot consensus voor we een akkoord hebben", verduidelijkt Bjorn Vanden Eynde van de christelijke vakbond ACV Transcom. "Er waren gisteren nog veel breekpunten. Zo moet het aantal shiften en de invulling van de ploegen naar omhoog, want in het huidige systeem is dat onvoldoende."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?