Vanaf oktober gratis online taalles beschikbaar voor alle Brusselaars

EDB
© BRUZZ
28/09/2018

Vanaf 2 oktober zal het taalopleidingsplatform Brulingua beschikbaar zijn voor alle Brusselaars boven de 18 jaar. Hiermee krijgt iedereen de kans om zijn kennis van het Frans, Nederlands, Engels of Duits bij te schaven.

“In Brussel is de kennis van een tweede taal vereist voor bijna de helft van alle vacatures,” laat Brussels minister van Economie en Tewerkstelling Didier Gosuin (Défi) via een persbericht weten. Preciezer is dat voor de helft van de Brusselse vacatures kennis van het Nederlands een vereiste is. “Daarom vergroot het Gewest het aantal tools voor werkzoekenden om talen aan te leren. Dat gebeurt niet enkel via taalbaden en taallessen, maar ook via Brulingua, het taalopleidingsplatform.”

De minister stelt dat het niet enkel voor werkzoekenden, maar voor alle werknemers die voor betere functies willen solliciteren, interessant kan zijn om hun kennis van een andere taal te perfectioneren. “Dat is belangrijk om hun aantrekkelijkheid op de arbeidsmarkt te verhogen,” aldus Gosuin.

Brulingua was tot nu toe enkel gratis voor werkzoekenden. Het webplatform is een succes: momenteel zijn er bijna 40.000 werkzoekenden op ingeschreven, tegenover iets meer dan 10.000 een half jaar na de lancering in 2014. De helft van hen doet dat om het Nederlands bij te schaven, een kwart voor het Engels, iets meer dan een vijfde voor het Frans en iets minder dan 2 procent voor het Duits. Het platform is zowel via smartphone, tablet of pc toegankelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Economie, taallessen, Nederlands, Didier Gosuin

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni