Vandalen gooien brandbom door achterruit anoniem politievoertuig in Marollen

© Google
| Het anonieme politievoertuig stond op straat geparkeerd in de Marollen, niet ver van het wijkcommissariaat in de Hectoliterstraat (op foto)
Updated: 15-07-2020 - 20:12

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben onbekenden een molotovcocktail gegooid naar een anoniem politievoertuig, niet ver van het commissariaat in de Marollen. Het is al dagen onrustig in de wijk. Zondagnacht werd nog de ruit van een passerende combi ingegooid, en werden drie vuilnisbakken in brand gestoken.

Het anonieme politievoertuig stond in de nacht van dinsdag op woensdag in de Sint-Theresiastraat geparkeerd, toen onbekenden er rond half twee een molotovcocktail naar slingerden. "Niet ver van het wijkcommissariaat in de Hectoliterstraat", zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere aan BRUZZ.

Het ging om een gewone Volkswagen Golf, meldt La Capitale, waarvan de daders blijkbaar maar al te goed wisten dat het om een politievoertuig ging.

Op beelden op Snapchat is te zien hoe de auto onmiddellijk vuur vat. Een getuige wist het vuur grotendeels zelf te doven in afwachting van de brandweer. Het onderzoek loopt, zegt Van de Keere, en is inmiddels in handen van het parket. (Lees verder onder de video)

Snapchatbeelden van de brandbom, in de nacht van dinsdag op woensdag

Het is al dagen onrustig in de Marollen. Een recente huiszoeking zou kwaad bloed gezet hebben in de wijk, melden verschillende media. Zondagnacht nog gooiden onbekenden een kassei door de ruit van een rijdende politiewagen in de wijk, en stichtten brandjes in drie vuilnisbakken.

Volgens La Capitale werden al op 7 juli drie politiewagens in de straat Nieuwland aangevallen met staven en kasseien, waarbij ook de auto van een particulier beschadigd raakte. Bovendien zouden agenten de dag daarop in vlakbij gelegen Krakeelstraat bekogeld zijn met projectielen, toen ze in een ondergrondse parking beschadigingen aan geparkeerde auto's kwamen vaststellen.

Er zijn tot nu toe geen arrestaties verricht. De politie zegt dat ze extra patrouilles gaat inzetten in de wijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?