VDAB en Actiris voeren campagne om Brusselaars naar job in Rand te lokken

© PhotoNews
| Actiris.

Komende dinsdag starten werkgelegenheidsagentschappen VDAB en Actiris een campagne om Franstalige Brusselaars warm te maken voor een job in de Vlaamse Rand. De bedoeling is om de in totaal 3.000 openstaande vacatures in de Rand in te vullen.

Op deze manier willen de twee diensten voor arbeidsbemiddeling de handen in elkaar slaan om Franstalige Brusselaars en Vlaamse bedrijven dichter bij elkaar brengen. En dat mag je letterlijk nemen: tijdens de start van de campagne doen ze namelijk een ‘Job on, hop of’-tour. Daarbij worden de werkzoekenden met een bus vanaf het Muntplein rondgereden naar verschillende bedrijven met vacatures.

In de Vlaamse Rand staan namelijk nog steeds zo’n 3.000 vacatures open, maar te vaak vinden de Franstalige Brusselaars hun weg niet naar deze jobs.

De bus zal onder meer halt houden bij de Colruyt Group, Brussels Airlines, Bpost en Aviato. “Op deze manier leren ze de vele werkmogelijkheden in hun buurt kennen, breiden ze hun netwerk uit en maken ze kans op een latere sollicitatie”, laten VDAB en Actiris weten in een gezamenlijk persbericht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?