Veilinghuis in Brussel haalt wereldwijd tweede grootste omzet met boekenveiling

© Belga
12/04/2019

Arenberg Auctions, een Belgisch veilinghuis gevestigd in Brussel, heeft de internationale veilingwereld verrast. Na de 'Boeken & Prenten'-veiling op 29 en 30 maart telde Arenberg Auctions een omzet van 1,65 miljoen euro, en legde in die periode de op één na grootste omzet neer ter wereld, zo meldt het veilinghuis.

Eind maart zorgde de verkoop van enkele honderden felbegeerde oude boeken, tekeningen, prenten, atlassen en globes bij Arenberg Auctions voor een totaalopbrengst van 1,65 miljoen euro. Wereldwijd deed in die periode slechts één veilinghuis het beter.

Voor Arenberg Auctions was de opbrengst goed voor een tweede plaats in de gerenommeerde ranking van The Rare Book Hub. Dat is een Amerikaanse website voor het verzamelen en verhandelen van antieke, zeldzame boeken en prenten.

Het is uitzonderlijk voor een Belgisch veilinghuis om in de wereldwijde top drie te staan tussen reuzen als Christie's, Heritage, Sotheby's en Koller.

Pronkstukken

De pronkstukken van de veiling waren twee globes van de Italiaanse kosmograaf Vincenzo Maria Coronelli uit de 17e eeuw, verkocht voor meer dan 210.000 euro, en de elfdelige atlas van Joan Blaeu uit de 16e eeuw, Le Grand Atlas, voor ruim 200.000 euro.

Het Theatrum Orbis Terrarum uit 1570 van de Brabantse cartograaf Abraham Ortelius, beter bekend als de eerste uitgegeven wereldatlas, ging voor 110.000 euro onder de hamer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Arenberg Auctions , veilinghuis , boekenverkoop , omzet

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni