Verdachte van brandstichting bij hondenbrigade politie Montgomery opgepakt

Politiezone Montgomery (5343): Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe Politiezone Montgomery (5343): Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe
© Peter Dhondt/BRUZZ
| Politiezone Montgomer(archiefbeeld)
© Peter Dhondt/BRUZZ
| Politiezone Montgomer(archiefbeeld)

De lokale politie van de Brusselse zone Montgomery (Etterbeek/Sint-Lambrechts-Woluwe/Sint-Pieters-Woluwe) heeft een verdachte opgepakt van de brandstichting die op 2 maart 2022 plaatsvond in de gebouwen van haar hondenbrigade. De 26-jarige man werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket vrijdag.

In de nacht van 1 op 2 maart werden drie molotovcocktails gegooid naar een gebouw van de politie Montgomery, in de Andromedawijk in Sint-Lambrechts-Woluwe. De brand veroorzaakte heel wat schade aan het gebouw, waar de hondenbrigade van de politiezone ondergebracht was, en zoveel maanden later is het gebouw nog steeds onbruikbaar. Ook drie dienstvoertuigen die op de parking van het gebouw stonden, raakten volledig vernietigd en een vierde werd beschadigd.

De schade aan het gebouw, de inboedel en de voertuigen werd geraamd op enkele honderdduizenden euro's, en het incident maakte grote indruk op de hondenbegeleiders en de rest van het korps.

Na maanden speurwerk heeft de politie Montgomery een verdachte kunnen identificeren, een 26-jarige man die op 9 januari kon opgepakt worden. De man betwistte elke betrokkenheid bij de feiten, maar werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?