Mensenhandel in de nagelsalons in de Centrumgalerij.

Vereniging mede-eigenaars Centrumgalerij in gebreke gesteld na ontruiming

17/03/2023

Leefmilieu Brussel heeft de vereniging van mede-eigenaars van de Centrumgalerij in gebreke gesteld naar aanleiding van de ontruiming van de bioscoop daar in februari, zo luidt het vrijdag in persbericht.

De ingebrekestelling herinnert aan de verplichting om te voldoen aan de exploitatievoorwaarden van de milieuvergunning, zoals voldoende ventilatie.

Op 21 februari werden in Cinéma Aventure in de Brusselse Centrumgalerij verschillende mensen onwel. Eén van hen moest naar het ziekenhuis. Ze kloegen over lichte irritatie van de luchtwegen en aan de ogen. Al snel werd vermoed dat de solventen uit de nagelsalons de klachten veroorzaakt hadden.

Daarop werd de Centrumgalerij gesloten, maar op 3 maart mochten de bioscoop en acht handelszaken opnieuw opengaan. De nagelsalons blijven tot nader order dicht. Ze mogen pas opnieuw open nadat een grondig onderzoek aantoont dat ze geen gevaar vormen voor de openbare veiligheid en bewoonbaarheid. Dat onderzoek loopt nog, bevestigt Stad Brussel.

Geen chemische stoffen

Op 1 maart voerde Leefmilieu Brussel metingen uit naar de luchtkwaliteit in de galerij, maar daarbij werden geen chemische stoffen gevonden. "De metingen werden natuurlijk uitgevoerd toen de nagelsalons al een week dicht waren", zegt woordvoerster Pascale Hourman van Leefmilieu Brussel. Afgelopen woensdag verstuurde Leefmilieu Brussel een ingebrekestelling naar de vereniging van mede-eigenaars van de Centrumgalerij om hen te herinneren aan de exploitatievoorwaarden van de milieuvergunning, zoals voldoende ventilatie.

De komende dagen zal ook een proces-verbaal naar het parket worden gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , centrumgalerij , Leefmilieu Brussel , nagelstudio's

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni