Verhuis Porte d'Ulysse van Haren naar Schaarbeek uitgesteld

© Google
| In deze kantoorgebouwen in Haren zit opvangcentrum Porte D'Ulysse nog even, maar tegen eind dit jaar moet dit een 'veiligheidscampus' worden.

Het Burgerplatform voor steun aan de vluchtelingen kan nog wat langer in het opvangcentrum Porte d'Ulysse in Haren blijven, voor het verhuist naar Schaarbeek. De stad Brussel verlengt de huurovereenkomst omwille van de coronacrisis tot eind juli.

De verhuis van de 350 plaatsen voor migranten stond gepland eind maart. Het Burgerplatform voor steun aan de vluchtelingen, dat de opvang beheert, zou er met zijn werking intrek nemen in een leegstaand gebouw aan de Leuvensesteenweg in Schaarbeek.

De klok rond

Door de uitbraak van het coronavirus liggen de prioriteiten nu anders, want het opvangcentrum Porte d'Ulysse is nu zelfs de klok rond open zodat de migranten zich niet naar de stad moeten verplaatsen doorheen de dag.

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) maakte maandag op de gemeenteraad bekend dat de stad de huurovereenkomst met het burgerplatform tot eind juli verlengt. Zo kan de huidige werking tijdens de coronacrisis blijven doorgaan en is er tijd genoeg om de verhuis in te plannen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?