Vernieuwde speeltuin in Rood Klooster geopend

© Belga
06/06/2020

In het Rood Klooster in Oudergem heeft Brussels minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo) zaterdag de vernieuwde speeltuin geopend. Aan die speeltuin is vrijdag nog de laatste hand gelegd, nadat de renovatiewerken in november 2019 van start gingen.

De heropening komt er net een tiental dagen nadat bekendgemaakt werd dat openbare speeltuinen weer open konden voor kinderen tot 12 jaar. De openbare speeltuinen in België waren sinds maart verboden terrein in de strijd tegen het coronavirus.

De speeltuin in het Rood Klooster bestaat uit drie delen, waarvan er twee de voorbije maanden gerenoveerd zijn. Het gaat om een piratenboot voor de oudere kinderen en een hogergelegen zandterrein met schommels, glijbanen, een tokkelbaan en klimconstructies voor jongere kinderen.

"Voor de renovatie stond hier ook een piratenboot, die een gigantisch succes kende", zegt Cecile Duvivier van Leefmilieu Brussel. "We hebben daarom opnieuw gekozen voor een piratenboot, maar ditmaal in meer natuurlijke materialen. Deze boot biedt ook veel meer speelmogelijkheden, niet alleen voor fysiek spel, zoals klimmen en rennen, maar ook voor sensorieel spel."

Bij de renovatie van de speeltuin is veel meer dan voorheen rekening gehouden met de omgeving, gaat Cecile Duvivier verder: "Vroeger leek het vaak alsof speeltuinen lukraak in een park werden neergepoot, en waren ze vaak omheind. Sinds enige tijd proberen we ze veel meer te integreren in het landschap en gebruik te maken van het omliggende terrein."

Voor de renovatie van de hele speeltuin is een budget van 1.050.000 euro voorzien. De werken aan het derde deel gaan half september van start.

"Dat derde deel bestond uit een tipi-dorp, een vijvertje en een parcours tussen de bomen maar kende nooit zoveel succes als de andere twee delen", aldus Cecile Duvivier. "Bedoeling is om er opnieuw een soort indianendorp van te maken, zodat de drie delen met elkaar verbonden zijn via het Peter Pan-thema."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem, Samenleving, speeltuin, Rood Klooster, Alain Maron

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni