© Lander Loeckx | Op veel scholen zijn tijdens de paasvakantie dezelfde kinderen aanwezig als daarvoor.

VGC maakt 1 miljoen euro vrij voor initiatieven rond vakantie in eigen stad

LG
09/06/2020

De Vlaamse Gemeenschapscommissie maakt één miljoen euro vrij om zomerse initiatieven voor en door Brusselaars te ondersteunen. Sport-, jeugd-, cultuur- en vrijetijdsactiviteiten mogen rekenen op steun tot 10.000 euro voor hun unieke staycation-plan.

Aangezien tropische oorden en verre stranden voorlopig nog even een droombeeld blijven - en veel Brusselaars ook afgezien van corona geen ongebreideld vakantiebudget hebben - steunt de VGC Brusselaars die deze staycation onvergetelijk willen maken. Iedereen gewapend met een plan om de zomer in eigen stad op te leuken, kan dus rekenen op financiële steun tot 10.000 euro van de VGC. Het college maakt voor alle initiatieven samen één miljoen euro vrij.

Brusselaars, organisaties, verenigingen en burgerinitiatieven krijgen de kans om een voorstel in te dienen tot 20 juni (voor projecten vanaf 30 juni) en voor 15 juli (voor projecten vanaf 1 augustus). Meer informatie en het aanvraagformulier vind je via deze link.

De activiteiten moeten plaatsvinden tussen 30 juni en 31 augustus 2020 en dat in wijken over het hele Brussels Gewest. Alle activiteiten moeten toegankelijk zijn voor publiek en moeten logischerwijs beantwoorden aan de veiligheidsmaatregelen.

Herontdekking

"Vaak zijn het buurtbewoners zelf die weten wat een wijk nodig heeft", stelt VGC-lid Pascal Smet (one.brussels-SP.A). "De coronacrisis deed veel Brusselaars beseffen dat publieke ruimte in de stad er evengoed is om te ontspannen, om elkaar te ontmoeten, om te spelen en te sporten. Tijdens de staycation investeren we in talloze activiteiten zodat Brusselaars hun stad kunnen (her)ontdekken. Bovendien zetten we zo ook kunstenaars en andere initiatiefnemers opnieuw aan het werk tegen een eerlijke verloning."

De VGC wil ook extra aandacht schenken aan projecten die zich richten op gezinnen en Brusselaars in een precaire situatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, staycation, Cultuur

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie